MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Luteranie zbierają piłki futbolowe dla dzieci. Wśród darczyńców Andrzej Duda

Luteranie zbierają piłki futbolowe dla dzieci. Wśród darczyńców Andrzej Duda

Kibice kochają żużel! Zobacz trybuny na meczu Motoru z Falubazem

Kibice kochają żużel! Zobacz trybuny na meczu Motoru z Falubazem

Polecamy

Rozpoczynają remont mostu trybunalskiego. Będą korki!

Rozpoczynają remont mostu trybunalskiego. Będą korki!

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Oto najwyższe i najniższe emerytury w południowej Wielkopolsce

TYLKO U NAS
Oto najwyższe i najniższe emerytury w południowej Wielkopolsce