Wyborne sushi wymaga wysokiej jakości składników oraz doskonałej znajomości techniki przygotowywania tej tradycyjnej japońskiej potrawy. W Japonii są dwie główne szkoły robienia sushi - w Tokio i Kioto. Podstawowym składnikami sushi są ryż krótkoziarnisty, wodorosty oraz ryby. W Polsce najczęściej używa się łososia, natomiast w Japonii tuńczyka.
Zobacz także:
Widzisz wypadek? Coś cię zaniepokoiło? Chcesz się czymś pochwalić?
Pisz do nas na: [email protected]
lub zostaw nam wiadomość na facebooku
Obserwuj nas także na Google News
Ukraina rozpocznie oficjalne rozmowy o przystąpieniu do UE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?